Кметът на родопското село Забърдо - Валентин Черпоков, обеща ваучер за

...
Кметът на родопското село Забърдо - Валентин Черпоков, обеща ваучер за
Коментари Харесай

И безплатна почивка не може да отнеме страха на хората от ваксините

Кметът на родопското село Забърдо - Валентин Черпоков, даде обещание ваучер за отмора на всеки, който си постави ваксина против Ковид -19.

" Имаме 21 имунизирани, за през днешния ден имаме още 4-5 записани. Разочарован съм, трябваше доста повече хора да се имунизират. При нас минават хиляди туристи дневно, оттова пристигнаха проблемите ", съобщи кметът пред Bulgaria ON AIR и добави, че в Забърдо живеят към 400 души, а инфектираните са под 20%.

Кметът беседва с всеки поотделно и безусловно моли хората да се имунизират.

" Ако става с връзки, ще го направи, само че в случай че би трябвало непринудено да го прави... Много съм отчаян. Четат, че щели да им инжектират чипове. Лъжат хората, че няма резултат от имунизациите. От дом на дом вървим и обясняваме, че би трябвало и околните хора да пазят. По-възрастните не излизат от къщите си ", описа Валентин Черпоков. 

По думите му в ефира на  " България заран ", половината поданици на Забърдо към този момент са се срещали с вируса, доста са и умрелите с Ковид-19 в селото.

" Какво може да създадем, щом това не ги стряска?! Младите дават информация на възрастните. Казват им: Няма да се ваксинирате, скривайте се вътре. Аз безусловно апелирам хората. В Балкана животът е доста недопечен и не може да оставиш хората. Спазват ограниченията, пазят се ", уточни кметът Черпоков.  

" На 29 декември ще създадем курбан за жертвите по пътищата. В цялата Смолянска област доста понижиха хората. Поканили сме министър-председателя, министъра на Министерство на вътрешните работи и посланика на Северна Македония да почетем жертвите от Автомагистрала " Струма ", сподели още той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР